Velkommen til Lierne kulturskole

Her tilbys ulike aktiviteter:

 

Publisert av Merete Gjertsås. Sist endret 31.08.2015

Kulturskolen er et musikk- og kulturfaglig tilbud. Tilbudet er organisert i tilknytning til skoleverket og kulturlivet ellers.

Lierne kulturskole ønsker å vise bredde i tilbudet til barn og ungdom. Det vil si at maling, treskjæring og keramikk er kunstuttrykk på linje med solosang, fiolin, slagverk eller sjongleringskunst. Dette ønsker skolens ledelse skal gjenspeiles gjennom et samlet tilbud av aktiviteter, skapt av elevenes/foreldrenes ønsker og den lærerkompetanse skolen makter å skaffe. Utforming av enkelte tilbud vil være avhengig av påmeldinger og ønsker.

Kunstopplæring og –opplevelse er ikke først og fremst en fritidsaktivitet, men en grunnleggende livskvalitet med egen vekst, skaperevne, formidlingsevne og etter hvert mestring, som er viktig for ungdom i utvikling og som får betydning på andre felter – også i det voksne liv.

Det er viktig å påpeke at mestring av et kunstfag ikke skiller seg ut fra mestring av andre fag, idet at øvelse gjør mester. Lierne kulturskole legger til rette for undervisning, men det er i tillegg helt nødvendig for elevens vekst at det spilles/tegnes/males så ofte som mulig, helst hver dag. Det er den jevne og stadige innsatsen i form av lystbetont disiplin som gjør at man får det til og kan bruke teknikkene fritt og naturlig. Skolens ledelse oppfordrer til god dialog og samarbeid mellom lærere, elever og foreldre slik at selve det å øve seg blir en ettertraktet lek for elevene

 

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Ingela Landen Skogmo
Rektor kulturskolen