Orientering og retningslinjer for elever og foresatte

Sist oppdatert feb. 2018 /ILS

Oppdatert med informasjon i koronasituasjonen 11. mai 2020

 

ORIENTERING OG RETNINGSLINJER FOR ELEVER OG FORELDRE

Kulturskolen - likeverdige kulturfag

Lierne kulturskole ønsker å vise bredde i tilbudet til barn og ungdom. Derfor er formingskunst, dans og datateknologisk musikkproduksjon kunstuttrykk på linje med sang- og instrumentopplæring. Dette ønsker skolen skal gjenspeiles i samlet tilbud av aktiviteter, med bakgrunn i elevenes og foreldrenes ønsker og den lærerkompetanse skolen har eller kan skaffe.

Tanker rundt kulturskolens prioriteringer

Begrunnelser i utformingen av tilbudet i kulturskolen kan være forskjellige. På musikkfeltet kan det være det å stimulere rekrutteringen til de musikk-lag og kulturvirksomheter som har særlig behov for det, som utgjør det lokale musikkliv og som representer bygde tradisjoner og bidrar til å skape lokal identitet og tilhørighet. Innen formingskunst vil det gjerne handle om bevaring av håndverk, temaer i tiden, lærertilgang, bevissthet i bruken av lokale kunstnere og deres tradisjoner. Men det grunnleggende er likevel at det er den enkelte elevs ønsker og anlegg som skal avgjøre valget av aktivitet i kulturskolen.

Utforming av enkelte tilbud vil være avhengig av påmeldinger og ønsker. Det kan tenkes at flere ønsker tilbud som ikke er nevnt i skjemaene, men som likevel kan gis. Det kan for eksempel også vurderes om opplæring i grupper i sang- og instrumentundervisning. Opplæring på korpsinstrumenter er også et ønsket satsingsfelt.  Både foreldre og andre interessert kan gjerne ta kontakt med synspunkter og forslag som innspill til kulturskolen.

  1. OPPTAK.  Elever som er tatt opp i kulturskolen binder seg for ett halvår om gangen. De har da fast plass i skolen og trenger ikke søke på nytt ved neste års opptak. Det er likevel mulig å bytte disiplin, dersom det er ledig kapasitet. Dette må varsles til skolens ledelse i god tid. Oppsigelsesfrister er 1. desember og 1. mai. Oppsigelser sendes inn via elektronisk søknadskjema på kommunens hjemmeside.
     
  2. PERMISJON.  Det kan søkes om permisjon fra kulturskolen, men da etter samme regler som for grunnskolen. Det kan gis permisjon på spesielt grunnlag.
     
  3. KULTURSKOLEAVGIFTEN. Kulturskoleavgiften faktureres kvartalsvis. Avgiften, moderasjoner og andre eventuelle reduksjoner fastsettes av kommunestyret. Faktura sendes ut etterskuddsvis i januar, april, juli og november.

Ved lærers sykdom gis det fradrag fra og med 3. leksjon. Ved fraflytting og lengre sykdom, mer enn 4 uker, kan det søkes om reduksjon i kulturskoleavgiften. Det må legges ved legeattest til søknaden ved sykdom. Ved enkelt tilfellen kan det brukes skjønn. Annet fravær, der eleven aktivt velger bort kulturskoletilbudet, f.eks. opplegg i grunnskolen refunderes ikke.

  1. OPPMØTE.  Det er foreldrenes ansvar at elevene møter presis og forberedt til undervisningen.
    Elever som er forhindret fra å møte til en undervisningstime, må gi melding til lærer eller
    kulturskolens administrasjon i god tid. Ved sykdom eller annen nødvendig grunn til fravær, skal
    det om mulig på forhånd gis beskjed til elevens lærer, eventuelt rektor. I ettertid skal melding gis ved første fremmøte etter fraværet.

   Foreldre og elever har til enhver tid ansvar for en god kommunikasjon med lærere og ledelse i
   kulturskolen.

  1. KRAV TIL OPPFØLGING.  Elever som regelmessig unnlater å møte til undervisning og/ eller ikke viser tilstrekkelig interesse for faget, kan utelukkes fra skolen. Det må likevel betales for inneværende halvår.
     
  2. SKADEERSTATNING. Dersom kulturskolens eiendom, for eksempel instrumenter, blir påført skade, skal skaden rapporteres til rektor snarest mulig. Foresatte er erstatningsansvarlig etter Lov om skadeserstatning § 1-2 for inntil kr. 5000.- for hvert utført skadeverk.
     
  3. KULTURSKOLENS VEDTEKTER, sist endret april 2018, og kulturskolens aktuelle avgifter må leses i sammenheng med denne informasjonen.