Informasjon om koronavirus

Her finner du oppdatert informasjon om koronavirus i Lierne kommune:Klikk her for informasjon
Har du symptomer og trenger å bestille covid-test? Coronatelefonen er åpen alle hverdager i tidsrommet 9-12. Ring tlf 906 20 664.

Vaksinetelefonen er åpen mandag til torsdag i tidsrommet kl 14.30-15.30 tlf 477 63 197

Ved behov kontakt legevakt Tlf: 116 117 / 74 34 35 90

Har du spørsmål om innreisebestemmelser kan du se på nettsiden til FHI (Folkehelseinstituttet)

Kulturskolen

Lierne kulturskole

Tilbud i kulturskolen    Søk/opptak, endring av plass og utmelding

Priser og moderasjoner  Serviceerklæring  (PDF, 241 kB)  Vedtekter    Ansatte (PDF, 72 kB)

Orientering og retningslinjer for elever og foreldre

Arbeidsbeskrivelse for lærere i kulturskolen

Årsplan (PDF, 2 MB)    Årsmelding (PDF, 963 kB) 

Velkommen til Lierne kulturskole! En kulturskole for alle!

Her tilbys ulike aktiviteter.

Lierne kulturskole er et lovfestet kommunalt tilbud. I Opplæringsloven § 13-6 Musikk- og kulturskole står det: Alle kommuner skal alene eller i samarbeid med andre kommuner ha et musikk- og kulturskoletilbud til barn og unge, organisert i tilknytting til skolelivet og kulturlivet ellers.

Lierne kulturskole ønsker å være en kulturskole for alle og vise bredde i tilbudet av kunstfag. Dette ønsker skolens ledelse skal gjenspeiles gjennom et samlet tilbud av aktiviteter, skapt sammen med elevenes/foreldrenes ønsker og den lærerkompetanse skolen makter å skaffe. Utforming av enkelte tilbud vil være avhengig av påmeldinger og ønsker. Kulturskolen er åpen for elever i fra 1. klasse til Vgs. Voksne kan gis undervisning dersom det ikke er ventelister.

Les mer om våre tilbud; Individuell opplæring i sang og instrument, Musikk-moro, Joy & Jam, Sing & Smile, Kulturkarusell, Rockeverksted, under linken Tilbud og priser.

Opplæring og opplevelser i kunstfag er ikke først og fremst en fritidsaktivitet, men en grunnleggende livskvalitet med egen vekst, skaperevne, formidlingsevne og etter hvert mestring, som er viktig for ungdom i utvikling og som får betydning på andre felter – også i det voksne liv.

Kulturskolen arbeider for at elevene skal få opplæring i samsvar med de evner og forutsetninger de har og legger til rette for en opplæring som fremmer mestringsfølelse og glede i skapende virksomhet, personlig vekst og kunstnerisk utvikling.

Lierne kulturskole tilbyr undervisning, men det er i tillegg helt nødvendig for elevens vekst at det øves i sitt fag så ofte som mulig, helst hver dag. Det er den jevne og stadige innsatsen i form av lystbetont disiplin som gjør at man får det til og kan bruke teknikkene fritt og naturlig. Det er viktig å påpeke at mestring av et kunstfag ikke skiller seg ut fra mestring av andre fag, idet at øvelse gjør mester. Skolens ledelse oppfordrer til god dialog og samarbeid mellom lærere, elever og foreldre slik at selv det å øve seg blir en ettertraktet lek for elevene.

Kulturskolen arbeider for at elevene skal vokse seg inn på små og store scener. Det å tørre å vise frem «hvem jeg er, hva jeg kan skape og uttrykke, hva jeg står for» gir viktig mestringsfølelse som de har godt av videre i livet.

Kulturskolen samarbeider med kommunens skoler og det frivillige og profesjonelle kulturlivet i kommunen. I samarbeid med kulturetaten arbeides det hvert år med UKM- Ung Kultur Møtes, som er en viktig arena for barn og ungdom i kultursammenheng.

De erfaringer elevene får i kulturskolen, nyter lokalsamfunnet godt av. Kulturskolen gir grunnlag for kulturlivet på mange områder.

Våre kulturskoleelever er viktige bidragsytere for dagens, morgendagens og fremtidens kulturliv!

 

Klikk for stort bilde Kristian Nesser Har du spørsmål?
Ingela Landén 
Rektor
Tlf:    958 076 61
Mail: Ingela.landen.skogmo@lierne.kommune.no

 


Klikk for stort bilde  Facebook: Lierne Kulturskole

 

 

Klikk for stort bilde Instagram: liernekulturskole

Til toppen