Ring  dersom du:
-    Har spørsmål angående karantene eller isolering
-    Tror du er smittet og har spørsmål angående testing

Koronatelefonen er åpen alle hverdager mellom kl 08.00-12.00.
Tlf. 906 20 664

Lørdag, søndag og helligdager ringer du legevakt: 116 117

Hva gjelder ved utenlandsreise og karantene?

Regjeringen anbefaler å unngå unødvendige reiser til utlandet.

Alle som kommer til Norge fra utlandet, med unntak av gitte områder i Norden/Europa med tilstrekkelig lav smittespredning, skal være i hjemmekarantene i 10 døgn.

Når du kommer til Norge fra et "rødt område" bør du dra rett til egnet sted for å gjennomføre karantenen, helst med egen transport.

Hvis du blir nødt til å oppholde deg på et offentlig sted eller ta offentlig transport, bør du ha på munnbind til du er framme.

• Du skal være i karantene i 10 døgn etter siste eksponering eller etter ankomst til Norge. Les mer om egnet sted for karantene nedenfor.

• Du kan omgås de du bor sammen med som normalt, men unngå besøk.

• Du skal ikke gå på skole, jobb, barnehage eller andre aktiviteter utenfor hjemmet.

• Du skal ikke ta lengre reiser innenlands.

• Du skal ikke ta offentlig transport.

• Du skal unngå steder hvor det er vanskelig å holde avstand.

• Du bør som hovedregel ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kaféer. Ved mangel på alternativer kan du gå ut for å gjennomføre nødvendige ærend i butikk eller apotek – men sørg for å holde tilstrekkelig avstand (minst 1 meter) til andre og unngå kø.

• Du kan gå tur ute, men hold minst 1 meter avstand til andre.

• Vær årvåken på egne symptomer. Dersom du får feber eller luftveissymptomer, skal du isolere deg og la deg teste så snart som mulig.

Under karantenen må du oppholde deg på et egnet sted:

Det vanligste er å gjennomføre karantene i eget hjem.

For at et annet oppholdssted skal egne seg, må det være mulig å unngå kontakt med andre enn de du vanligvis bor sammen med.

Dette betyr at overnattingssteder der du må omgås andre gjester, ikke er egnet for karantene. Opphold i campingbil, -vogn, telt eller hytte på campingplasser uten eget bad/toalett og kjøkken godtas ikke som adresse for gjennomføring av karantenetiden hvis du må dele fasiliteter med andre personer enn dine nærmeste/reisefølget. Det samme gjelder opphold på adresser hvor du må dele rom/fasiliteter med andre enn de du vanligvis bor sammen med, for eksempel hybelhus og andre boliger med felles bad eller kjøkken.

Karantene i andres hjem er ok dersom du og din husstand er eneste gjester.

Hvis du har vært i et rødt området i utlandet ber vi deg om å kontakte Lierne legekontor for å informere om at du nå er i karantene.

Ring Lierne legekontor, tlf 74 34 35 00