HUNT 4 I LIERNE 21. januar - 21. februar 2019

Publisert av Jorunn Granheim. Sist endret 16.01.2019

INFORMASJON OM HUNT 4, HELSEUNDERSØKELSEN I NORD- TRØNDELAG

Hva er HUNT 4?

HUNT 4 er landets, og kanskje verdens største helseundersøkelse!

HUNT 1 ble gjennomført i 1984-86, HUNT 2 i 1995-96, HUNT 3 i 2006-08.

HUNT skal gi oss kunnskap om hva som fremmer god folkehelse, studere samspill mellom arv og miljø, mellom helse og livskvalitet.

Ved å følge folkehelse over tid, kan vi finne ut hva som gir god helse og hva som hindrer sykdom.

Informasjon fra HUNT undersøkelsene gir oss kunnskap som bidrar til bedre forebygging og diagnostikk, og til utvikling av nye medisiner og bedre behandling.

• HUNT 4 tilbyr DEG som innbygger gratis helseundersøkelse.
  • DU kan få nyttige og interessante opplysninger om din egen helse.
  • DU gir et viktig bidrag til helseforskning med din deltagelse.

HUNT 4 i Lierne:

HUNT 4 gjennomføres ved kontorene til Helse- og omsorgsetaten på kommunehuset i Nordli. Det er i andre etasje, og det er mulig å benytte heis for å komme seg dit.

Åpningstid er perioden 21.januar -21. februar 2019, mandag- torsdag kl. 08.30 – 17.00.

Alle innbyggere vil få brev pr post med tid for undersøkelse.

Det vil også være åpent to søndager, 3. og 17. februar i tiden 14.00- 18.00 for drop-in.

Drop in er en mulighet for deg som ikke kan møte på oppsatt time.

Det er mulig å møte utenom oppsatt tid ellers også, men da må du regne med å vente. De som kommer til oppsatt tid går først.

Selve undersøkelsen tar ca. 45 minutter. De som er over 70 år får noen tilleggsundersøkelser, så de må regne med ca. 45-55 minutter. Hvis det er helsemessige årsaker til at det er vanskelig å komme seg til feltstasjonen, er det mulig å få tatt undersøkelsen hjemme.

Spørreskjema blir sendt ut sammen med innkalling.

Det anbefales å bruke stillongs og sokker i stedet for strømpebukse på undersøkelsesdagen.

Dette på grunn av at en ikke kan ha noe på føttene når kroppsmasseindeksen skal måles.

Premiering:

Det trekkes på to el-sykler blant alle som deltar i Lierne, en i Sørli og en i Nordli.

I tillegg trekkes det på en el-bil blant ALLE som deltar i HUNT 4 i Nord-Trøndelag.

Samkjøring:

Hvis du tilbyr andre skyss, «fyller opp bilen», får du kjøregodtgjørelse. Du får eget skjema som du fyller ut på HUNT 4 stasjonen.

Har du behov for å komme i kontakt med HUNT 4 gjengen i Lierne?

Tlf til HUNT 4 kontorene i Lierne: 74 34 34 55.

Arbeidsleder Eva Westum Kveli