Pressemelding fra Lierne kommune 7. januar 2022 - Status Corona

Status smitteutbrudd: 

Pr. i dag har vi ikke kjent påvist smitte blant innbyggere i Lierne kommune.  

I forbindelse med utbruddet i slutten av desember, testet 28 innbyggere positivt for corona. Alle er nå ute av isolasjonsperiode. 

Det er økende smittetall i nærliggende kommuner og omikron-varianten begynner å dominere. Innbyggere oppfordres til å holde god håndhygiene, holde avstand og utføre test hvis man får luftvegssymptomer. 

  • Har du behov for selvtest ring Lierne Helsetun for utlevering. Tlf 911 18 218 
  • Hvis innbygger får en positiv selvtest, ber vi om at Lierne legekontor kontaktes.  
  • Ring Lierne legekontor i åpningstid 9-11 og 13-15 ved behov for ordinær hurtigtest. Tlf 74 34 35 00  

 

Vaksinasjon: 

Innbyggere som ikke har tatt koronavaksine, og som ønsker dette bes ta kontakt på vaksinetelefonen, tlf 477 63 197 

Vi har kommet godt i gang med vaksinering av dose 3. Det gjennomføres massevaksinasjon 13. og 14. januar. Innbyggere har fått time til vaksinasjon sendt pr sms. 

Vi ønsker å rette en takk til alle som gjennomførte coronatest i forbindelse med oppstart barnehage og skole etter endt julefeiring. 

Status grense: 

Vi viderefører ordningen hvor det gis mulighet for kommunens innbyggere å få gjennomført en test før innreise til Sverige for å følge opp innreisekravene fra 28. desember. Vi kan ikke teste for at man skal dra over til Sverige for å handle / aktiviteter eller lignende. 

Det gjelder fortsatt at dette vil kunne gjennomføres så lenge vi har kapasitet. Kommunen vil derfor fortsatt være behjelpelig med testing for kommunens innbyggere, men under forutsetning av ledig kapasitet og tilgang på tester. For å få tatt testen må du ringe og bestille time på legekontoret, i kontorets telefontid 9-11 og 13-15. Tlf nr 74 34 35 00.  

Kommunen vil ikke ha kapasitet til å teste innbyggere fra andre kommuner. Disse henvises til å ta testen i egen hjemkommune før reise til Sverige.  

Kriseledelsen v/ Ordfører