Informasjon Innreise til Sverige

Informasjon Innreise til Sverige

Fra den 28. desember 2021 innførte Sverige nye innreiseregler, hvor det kreves test før innreise for alle reisende (med noen unntak).

Testen som kreves er enten en PCR test eller en hurtigtest (tatt av helsepersonell). Lierne kommune har innbyggere med familie eller som jobber i Sverige. For kommunens innbyggere vil vi kunne ta testen så lenge vi har kapasitet. Det er ikke et offentlig ansvar i utgangspunktet å teste de som reiser ut av Norge. Dette er egentlig noe de som reiser må bekoste selv, og i utgangspunktet også en test som bør tas hos en privat aktør. I Lierne har vi ikke disse mulighetene uten at man må reise langt. Kommunen vil derfor være behjelpelig med testing for kommunens innbyggere, men under forutsetning av ledig kapasitet og tilgang på tester. 

For å få tatt testen må du ringe og bestille time på legekontoret, Telefontid kl. 9-11 og kl. 13-15. Tlf.nr. 74 34 35 00. 

Kommunen vil ikke ha kapasitet til å teste innbyggere fra andre kommuner. Disse henvises til å ta testen i egen hjemkommune før reise til Sverige. Vi kan heller ikke teste for at man skal dra over til Sverige for å handle/aktiviteter eller lignende, slike tester må den enkelte ta ansvar for selv. 

Kommunen anbefaler innbyggere å laste ned appen «Reiseklar» som viser hvilke regler som gjelder ved innreise til Sverige. 

Denne ordningen vil i første omgang gjelde til torsdag 6. januar 2022. Kriseledelsen tar da en evaluering av dette testtilbudet, og kommer med ny informasjon fredag 7. januar 2022.  

Kriseledelsen v/ Ordfører 

Til toppen